Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN `DAN 10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
08.12.2022
A+
A-

M. TÜRKİ GÜNDOĞAN -KARAKÖPRÜ

Harran İlçesinde Kanaat önderi ve AK Parti Harran İlçe Başkan Yardımcısı M. Türki Gündoğan, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

AK Parti Harran İlçe Başkan Yardımcısı M. Türki Gündoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İkinci Dünya Savaşı sonrasında 10 Aralık 1948’de Birleşmiş Milletler tarafından ‘’İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’’ kabul edilmiştir. İnsanların yaşama ve korunma talebini karşılama amacı doğrultusunda onlara çok çeşitli hak ve özgürlükler tanıyan Beyannamenin kabulünü takip eden yıllarda 10 Aralık, tüm dünya ülkeleri ve ülkemizde İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İnsan Hakları Beyannamesi insanın insan olmaktan kaynaklanan değerini vurgulayan, onun hak ve özgürlüklerini tanıyan ve tanıtan bir beyannamedir. İnsan haklarının ‘’Anayasası’’ olarak tanımlanan bu beyanname, insana onurlu bir yaşam sağlamak için herkesin; ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal düşünce, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğuş vb. herhangi bir ayrım gözetmeksizin beyannamede yer alan bütün haklardan ve özgürlüklerden yararlanabileceğini hüküm altına almıştır. Tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık İnsan Hakları Gününü kutlar; Selam ve saygılarımı sunarım.

REKLAM ALANI