Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Voronej’de Birleşik Rusya’nın desteğiyle SVO katılımcısının anısına bir anma plaketi açıldı

Voronej’de Birleşik Rusya’nın desteğiyle SVO katılımcısının anısına bir anma plaketi açıldı
REKLAM ALANI
13.05.2024
A+
A-

Voronej’de Birleşik Rusya’nın desteğiyle SVO katılımcısının anısına bir anma plaketi açıldı
2024,

Asker Vladislav Polesskov’a ithaf edildi.
Savaşçının mezun olduğu 22 numaralı Voronej okulunun cephesine bir anma plaketi yerleştirildi.

Vladislav Polesskov, Şubat 2023’te Lugansk Halk Cumhuriyeti topraklarında savaş görevleri gerçekleştirirken öldü. Ölümünden sonra kendisine “Cesaret İçin” madalyası ve Cesaret Nişanı verildi.

Etkinliğe Kahramanın yakınları ve arkadaşları, milletvekilleri, muharebe gazileri, öğretmenler ve okul çocukları katıldı.

Anıt plaketin yerleştirilmesine yardım, Birleşik Rusya fraksiyonunun bir üyesi, Voronej Bölge Duması milletvekili Evgeniy Kitaev tarafından sağlandı .

“Vatanı için canını veren bir askerin anısını yaşattık. Ve bu okulun öğrencilerinin Kahramanların aramızda olduğunu, okullarının böyle bir Kahraman yetiştirdiğini bilmeleri çok önemli. Özel askeri harekât bölgesindeki adamlarımız gerçek bir cesaret ve yiğitlik sergiliyor. Ne yazık ki bazılarının eve dönmeye kaderi yok. Gençlerimizin haklı olarak örnek alması gereken gerçek Kahramanlar yetiştirdikleri için ebeveynlere ve öğretmenlere içten şükranlarımı sunuyorum” dedi Evgeny Kitaev.

Anıt plaketini açma hakkı SVO katılımcısının dedesine verildi. Okul çocukları Vladislav Polesskov’a adanmış şiirleri okudu. Daha sonra herkes bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak onun anısına saygı duruşunda bulundu ve anıt plakete çiçek bıraktı.

“Kahramanların Yüzleri” parti eylemi kapsamında okulların cephelerinde, okul alanlarında ve spor kurumlarında Kahramanlarla ilgili bilgilerin yer aldığını hatırlatalım. Projenin üniversite ve kolejlere de yaygınlaştırılması planlanıyor.

Hoparlör
Kitayev Evgeniy Petroviç
Kitayev Evgeniy Petroviç
RPS üyesi, Voronej Bölge Duması’ndaki Birleşik Rusya fraksiyonunun üyesi, Konut ve Toplumsal Hizmetler, Enerji ve Tarifeler Komitesi Başkanı
#Voronej bölgesi
#bölgeler
#Kitaev
#Kahramanların Yüzleri
#Anma plaketi
#okul
#SVO katılımcıları
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/v-voronezhe-pri-podderzhke-edinoj-rossii-otkryli-memorialnuyu-dosku-v-pamyat-ob-uchastnike-svo

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.