Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kassym-Jomart Tokayev Sıhhi ve Epidemiyolojik Uzmanlık Merkezini ziyaret etti

Kassym-Jomart Tokayev Sıhhi ve Epidemiyolojik Uzmanlık Merkezini ziyaret etti
REKLAM ALANI
30.12.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Astana, Kazakistan

Kassym-Jomart Tokayev Sıhhi ve Epidemiyolojik Uzmanlık Merkezini ziyaret etti

2023

 

 

 

Devlet başkanı, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İdaresi Tıp Merkezi Sıhhi ve Epidemiyolojik Uzmanlık Merkezi’nin bu yıl faaliyete geçen yeni binasında incelemelerde bulundu.

 

 

 

Merkez 2004 yılından bu yana faaliyet göstermektedir ve bakteriyolojik, moleküler genetik, parazitolojik, sıhhi-kimyasal ve toksikolojik göstergeler ve radyasyon izleme amacıyla çevresel nesneler ve gıda ürünleri üzerinde araştırmalar yürütmektedir.

 

 

 

Başkana, kısa sürede zamanında ve güvenilir sonuçlar alınmasına olanak tanıyan, modern yüksek hassasiyetli ekipmanların ve en son tekniklerin kullanıldığı laboratuvarlar gösterildi. Merkezde, modern analizörlerin yanı sıra, agresif kimyasalların kullanımını gerektirmeyen, hızlı yöntemlere sahip taşınabilir laboratuvar ekipmanları kullanılmaktadır. Bu, araştırma süresini kısaltmanıza ve finansal maliyetleri azaltmanıza olanak tanır.

 

 

 

Tıp Merkezi başkanı Alexey Tsoi’ye göre burada faaliyet gösteren 8 laboratuvar var. Yakın gelecekte çalışmaların kapsamının 2000 göstergeye genişletilmesi planlanmaktadır.

Uluslararası kalite ve yeterlilik standartlarının getirilmesi, Sağlık ve Epidemiyolojik Uzmanlık Merkezi’nin, çalışmaları doğruluk ve güvenilirlik açısından kontrol edecek bir Referans Laboratuvarı haline gelmesine fırsat sağlayacaktır.

 

 

 

 

 

Binada inceleme yapan Cumhurbaşkanı, Merkez çalışanlarına görevlerini sorumlu bir şekilde yerine getirmelerinden dolayı teşekkür ederek, yeni tesisin ülke yararına hizmet edeceğine olan güvenini dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı İdaresi Tıp Merkezi’nin halk sağlığının sağlanmasında stratejik önemine de değindi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://akorda.kz/ru/kasym-zhomart-tokaev-posetil-centr-sanitarno-epidemiologicheskoy-ekspertizy-2911541

 

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.