Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev milli judo takımlarına yönelik Eğitim Merkezi’nde oluşturulan koşullarla tanıştı

İlham Aliyev milli judo takımlarına yönelik Eğitim Merkezi’nde oluşturulan koşullarla tanıştı
REKLAM ALANI
29.11.2023
A+
A-

 

 

 

 

İlham Aliyev milli judo takımlarına yönelik Eğitim Merkezi’nde oluşturulan koşullarla tanıştı

2023,

 

 

 

İlham Aliyev milli judo takımlarına yönelik Eğitim Merkezi’nde oluşturulan koşullarla tanıştı

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü’deki milli judo takımlarına yönelik Eğitim ve Öğretim Merkezi’nde yapılan büyük onarımlar sonrasında oluşan koşullarla tanıştı.

 

 

 

 

Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanı, Azerbaycan Judo Federasyonu Başkanı Rashad Nabiyev, Eğitim Merkezinde oluşturulan koşullar hakkında devlet başkanına bilgi verdi.

 

 

 

 

Bugün Azerbaycan’ın güçlü spor gelenekleriyle de dünyada tanındığını belirtmek gerekir. Sporun geliştirilmesi ülkemizde devlet politikasının öncelikli alanlarından biridir. Son yıllarda inşa edilen devasa spor kompleksleri, Azerbaycan’ın spor potansiyelinin ortaya konulmasına ve gençlerin bu alana yönelmesinin artmasına neden olmuştur. Bütün bunlar, her şeyden önce devletimizin başkanının sporun gelişmesine gösterdiği özen ve özenin açık bir örneğidir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’da devlet politikasının ana yönlerinden biri olarak sporun geliştirilmesinin ve bu alanın maddi ve teknik temelinin güçlendirilmesinin her zaman akılda tutulacağını defalarca ifade etti. Azerbaycan’ın birinci cumhurbaşkanı yardımcısı Mehriban Aliyeva’nın sporculara gösterdiği ilgi, spor camiasında büyük beğeni topladı.

 

 

 

 

Olimpik spor milli takımlarına yönelik Eğitim Merkezi’nin 1967 yılında hizmete açıldığı bildirildi. Bir zamanlar “Neftçi” antrenman üssü olarak anılan bu spor kompleksi, şehrin merkezinde, Azadlıg Caddesi 149’da yer alıyor. Kompleksin adı 1997 yılında değiştirilerek Milli Takımların Olimpik Sporlar Eğitim Merkezi olmuştur. Spor tesisi, milli judo takımlarının Eğitim Merkezi olarak faaliyetlerine devam edecek.

Merkezdeki büyük onarım ve inşaat işlerinin kaliteli bir şekilde yürütüldüğü ve bu yılın kasım ayında tamamlandığı belirtildi. Toplam 2,2 hektar alana sahip spor tesisinde gerekli tüm altyapı oluşturuldu. Eğitim Merkezi modernliğiyle dikkat çekiyor.

Merkezde kadınlar ve gençler için büyük bir spor salonu oluşturuldu. Burada aynı anda 60 sporcu antrenman yapabilecek.

Bakım çalışmaları sırasında Eğitim Merkezi’nin 96 metre uzunluğunda ve 72 metre genişliğindeki stadyumunun suni çim kaplaması da değiştirildi. Ayrıca stadyum modern bir aydınlatma sistemiyle donatılmıştır.

 

 

 

 

Devletimizin başkanı ana binada yaratılan koşullarla tanıştı.

Burada erkeklere ve genç erkek çocuklara yönelik antrenman salonunda 100 sporcu aynı anda antrenman yapabilecek. Merkezdeki tüm antrenman salonları Uluslararası Judo Federasyonu standartlarına uygun tatami minderlerle donatılmıştır. Spor tesisinin beden antrenman salonu da en yüksek standartları karşılamaktadır. Antrenör odalarında verimli faaliyet için tüm koşullar yaratılmıştır.

Eğitim Merkezi’nin önemini artıran faktörlerden biri de 28 yataklı modern bir otel ünitesinin oluşturulmasıdır. Otelde hem sporcuların hem de antrenörlerin konaklaması ve dinlenmesi için her türlü imkan bulunmaktadır.

 

 

 

 

Merkezde görev yapacak 50’den fazla çalışan için ana binada her türlü koşul oluşturuldu. Buradaki restoranda sporculara üst düzeyde hizmet verilecek. Komplekste sporcuların sağlığı da dikkate alındı. Doktor odası, fizyoterapi ve masaj odaları sporcuların ilk rehabilitasyon ve tedavisi için gerekli cihaz ve ekipmanlarla donatılmıştır.

 

 

 

 

Spor tesisi bahçesinde geniş çevre düzenlemesi ve inşaat çalışmaları yapılmış, yeşillendirme yapılmıştır.

Bugün Azerbaycan’da spor olarak judoya büyük bir ilgi var. Uluslararası Judo Federasyonu’nun aktif bir üyesi olan Azerbaycan, bu sporun gelişmesiyle yakından ilgilenmektedir. Bu durum sporcularımızın ülkemizde düzenlenen uluslararası müsabakalarda ve uluslararası turnuvalarda kazandığı madalya sayılarına da yansıyor. Özellikle judonun yıllık sonuçlarına baktığımızda, Azerbaycan’ın 2023 Avrupa Gençlik Olimpiyat Festivali’nde, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ve diğer prestijli yarışmalarda bu sporda tarihi zaferlere imza attığını göreceğiz. Böylece yıl içerisinde Azerbaycan judocuları tüm yaş gruplarında ferdi ve uluslararası takım müsabakalarında toplam 233 madalya kazandı. Bu madalyaların 73’ü altın, 53’ü gümüş ve 107’si bronz madalya oldu.

 

 

 

 

Bölgelerdeki judo altyapısının iyileştirilmesi Azerbaycan Judo Federasyonu’nun ana faaliyetlerinden biridir. Böylece 2023 yılında Gence, Ağstafa, Zagatala, Goranboy, Zengilan ilçesine bağlı Ağalı köyü, Sabirabad, Zira ve Sumgayıt’ta judo salonları hizmete açıldı. Cumhuriyetimizin birçok il ve bölgesinde judo salonları yenileniyor.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62340

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.