Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILDI

ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILDI
REKLAM ALANI
24.04.2022
A+
A-

 

 

ENDERUN USULÜ TERAVİH NAMAZI GELENEĞİ HALİLİYE’DE YAŞATILDI

Bir 13 kişi, ayakta duran insanlar, müzik enstrümanı çalan insanlar ve yazı görseli olabilir

Bir 3 kişi ve yazı görseli olabilir
Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen Enderun usulü Teravih Namazı ve Ramazan Konseri ile vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşatıldı. Osmanlı geleneğinin sürdürüldüğü ve 8 sanatçının ilahiler seslendirdiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ramazan Haliliye’de dolu dolu yaşanır, bir başka yaşanır” dedi.

Bir 12 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Haliliye Belediyesi tarafından Enderun Usulü Teravih Namazı geleneği yeniden yaşatıldı.
Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan’ın ilk gününden bu yana düzenlenen etkinlikler ile vatandaşlara unutulmaz akşamlar yaşatan Haliliye Belediyesi, Enderun Usulü Teravih Namazı geleneğini Ramazan Konseri ile taçlandırdı. Teravih namazını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü Teravih Namazı, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından Mevlana Camii’nde kılındı.

Bir 4 kişi ve oturan insanlar görseli olabilir

Haliliye Belediyesi tarafından yeniden yaşatılan Enderun usulü Teravih Namazı geleneğinin ardından sahne alan Tasavvuf Müziği Sanatçıları Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Mevlidhan Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren Ramazan Konserinde vatandaşlar seslendirilen ilahilere eşlik ederken, etkinlik alanında meyan şerbeti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Bir açık hava ve yazı görseli olabilir
Etkinlikte ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Bir 1 kişi görseli olabilir

BAŞKAN CANPOLAT: RAMAZAN HALİLİYE’DE BİR BAŞKA YAŞANIR

Fotoğraf açıklaması yok.

 

Bir 2 kişi görseli olabilir
Osmanlı’da bir gelenek olan Enderun usulü Teravih Namazı atmosferini Haliliye’de yaşattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ramazan Haliliye’de bir başka yaşanır” dedi. Başkan Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

REKLAM ALANI