Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Biricik ve beraberindeki heyeti kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Biricik ve beraberindeki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
04.08.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Biricik ve beraberindeki heyeti kabul etti

.2023

 

 

 

“Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu, Kıbrıs Türkleri için önemli görevleri yerine getiriyor”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Londra’da 2 Temmuz’da 25 bin kişinin katıldığı Kıbrıs Türk Kültür Festivali’nde okulun standını ziyaret ettiğini belirterek, bir sonraki ziyaretinde okulu ziyaret edeceğini söyledi.

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu’nda gerek KKTC tarafından görevlendirilen, gerekse İngiltere’de yaşayan öğretmenlerin, öğrencilerin kendi kültürünü öğrenmesi ve Türkçe’yi daha iyi kullanabilmesi için gayret gösterdiğini ifade etti.

 

 

 

 

Dünyanın birçok yerinde ve özellikle Londra’da Kıbrıs Türkleri’nin yaşadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, buradaki insanların çocuklarını kendi okullarına götürmesinin ve Kıbrıs Türk Dernekleri’nin faaliyetlerine katılmalarını sağlamasının, kültür ve geleneklerin bir sonraki nesillere aktarıldığı için kendisi mutlu ettiğini dile getirdi.

 

 

 

 

Yurtdışında yaşayan Kıbrıs Türkleri’nin sıkıntılarının çözülmesi için KKTC’nin her zaman çaba göstermesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, iletişim ve teknoloji sayesinde mesafelerin kısaldığını, insanların yakınlaştığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, çağın imkanları kullanılarak yurtdışında yaşayanlar için örf, adet ve geleneklerin aktarılması ve KKTC ile olan bağların artırılması gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

Yurtdışında yaşayan özellikle İngiltere ve Avustralya’dan KKTC’ye gelip iş ve ev konusunda yatırım yapanlar olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, ülkede yükseköğrenim, turizm, inşaat, hizmet ve tarım sektöründe gelişmeler yaşandığını vurguladı.

 

 

 

 

 

Geleceğe umutla bakıp, içinde bulunulan çağın değerlerinden yararlanılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türk çocukların KKTC sevgisi kazanması, kültürünü koruması ve Türkçe konuşması önemlidir bu nedenle öğretmenler olarak yaptığınız iş çok değerlidir. KKTC, öz vatanımız, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüzdür. Ziyaretinizden memnuniyet duydum ve sizin vasıtanızla İngiltere’deki öğretmenlere, ailelere ve öğrencilere sevgilerimi ve hürmetlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

 

 

Londra Rauf Raif Denktaş Türk Okulu Müdürü Meryem Birinci de konuşmasında Londra’dan öğretmen, öğrenci ve ailelerin selamlarını getirdiğini belirterek, Güney Londra’da cumartesi günleri ders ve sosyal faaliyetlerle Kıbrıs Türk kültür örf ve adetlerini unutturmamak ve Türkçe’yi daha iyi kullanabilmek amacıyla okulun faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-londra-rauf-raif-denktas-turk-okulu-muduru-11357

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.