Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilimfest Kıbrıs’ın açılışında konuştu:

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilimfest Kıbrıs’ın açılışında konuştu:
REKLAM ALANI
13.07.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bilimfest Kıbrıs’ın açılışında konuştu:
.2023

“Bilim ve teknoloji sayesinde gençler, KKTC’yi hak ettiği noktaya taşıyacak”

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Haydar Aliyev Uluslararası Kültür Merkezi ve Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti tarafından Bilim Türkiye işbirliği ile çocuklara yönelik düzenlenen “Bilimfest Kıbrıs’ın” açılışına katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, KKTC’nin, Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının ardından Türk devletleriyle bağların gelişmesi ve artması için farklı etkinliklerde buluştuklarını, gençlerin projelere katılıp, birbirini tanıdığını söyledi.

Festivalin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılı ve Azerbaycan’ın ulu önderi Haydar Aliyev’in doğumunun anısına düzenlendiğinde işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye yüzyılında önemli işlere imza atıldığını, bilim, sanayi ve teknolojide büyük başarılar elde edildiğine dikkat çekti.

İletişim çağında yaşadığımızı anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, elde edilen bu başarıların paylaşımının önemli olduğunu vurguladı.

 

 

 

 

KKTC’ye haksız engelleme ve kısıtlamalar uygulandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, yapılan bu uygulamaların çağdışı olduğunu ifade etti.

Gençlerin önünü açmak için Türk Devletler Teşkilatı ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile kurulacak ilişkilerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, gençlere verilecek çağdaş ve evrensel eğitimle, bilim ve teknoloji sayesinde gençlerin KKTC’yi hak ettiği noktaya taşıyacağını kaydetti.

Küresel gelişmeler sayesinde iletişim çağında insanların yakınlaştığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, yapay zekanın da gelişmesiyle gelecekte gençleri daha teknolojik bir yapı beklediğini ancak gençlere yapılacak yatırımla gençlerin bu sınavı başarıyla vereceğini vurguladı.

Etkinliği düzenleyenlere ve katkı koyanlara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Gelecek, çocuklar ve gençlerimizindir. Azerbaycan’dan gelen kardeşlerimizi selamlıyorum. Türkiye’nin verdiği desteği selamlıyorum” dedi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-bilimfest-kibrisin-acilisinda-konustu-11274

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.