Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
REKLAM ALANI
10.02.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
.2023

 

 

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te deprem bölgesinde incelemelerde bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden etkilenen Kilis’te incelemelerde bulundu ve arama kurtarma çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te ilk olarak hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu coğrafyanın tarihte gördüğü en büyük deprem felaketinden Kilis’in de etkilendiğini belirterek, çok ciddi oranda kayıpların olduğu Kahramanmaraş ve Hatay’ı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “ Bütün bunlarla beraber bölge genelinde depremin yol açtığı yıkıntılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı şu an itibariyle 16 bin 546’ya ulaştı. Yaralılarımızın sayısı 66 bin 132, yine bölge genelinde yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Kilis’te ise 178 bina yıkılmış, 73 vatandaşımız vefat etmiş, 690 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Depremin vurduğu 10 şehrimizin tamamındaki vatandaşlarımıza buradan bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm yakınlarına sabırlar temenni ediyorum.”

Deprem anından itibaren devletin tüm kurumlarıyla birlikte, 10 ilde yapılması gereken her şeyi yaptığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak depremin yaklaşık 13,5 milyon insanımızın yaşadığı 500 kilometre çapında bir alanda etkili olması işimizi takdir edersiniz ki zorlaştırmıştır. Buna rağmen devletimiz tüm kurumlarıyla afet bölgesinde arama-kurtarma ve yardım çalışmalarını süratle başlatmıştır. Artık sayıları 100 bini bulan personeliyle, binlerce kamu, sivil toplum ve uluslararası yardım ekibi sahada şu anda da görev başındadır. Ve tüm lojistik merkezlere her türlü yardım yerli, yabancı akmaktadır. Ülkemizin her ilinden, ilçesinden yardım malzemeleri ve gönüllüler deprem bölgesindeki illerimize gelmeyi sürdürmektedir. Hem malzemelerin, hem personelin deprem bölgesindeki organizasyonu AFAD tarafından yürütülmektedir” dedi.

 

 

 

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SAHİPSİZ BIRAKMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Hiç şüphesiz böylesine geniş alana yayılan ve derin etkileri olan bir afette eksikler olabiliyor ve bu eksikleri de süratle gidermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen bakanlıklarımız, kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, vatandaşlarımız canla başla çalışarak depremzedelere yardımcı olmak için gayret sarf ediyor. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmayacağız ve şu an itibariyle depremzede vatandaşlarımıza ilk etapta 10’ar bin lira destek vereceğiz ve konutları yıkılanlarla ilgili olarak da TOKİ vasıtasıyla Çevre Şehircilik Bakanımın koordinasyonunda 1 yıl içerisinde bu konutların inşasını da bundan önce olduğu gibi gerçekleştireceğiz. Tabi yıkılan şehirlerimizi önce enkazdan arındıracağız ve 10 ilimizde de müteahhit firmalarımız süratle bu enkazları kaldırmak ve ardından da yine süratle yüklenici firmaların buralarda inşaatları başlatmasını temin edeceğiz. Derdimiz; bundan önceki gerek Van depreminde, gerek Bingöl’de, gerek İzmir’de, gerekse şu yakın dönemde Malatya, Elazığ, buralarda, gerek Kastamonu’daki sel afetinde, Antalya, Muğla, buralardaki felaketlerde nasıl süratle inşaatları tamamlayıp sahiplerine teslim ettiysek, orada devlet olarak vatandaşımızın yanında olduğumuzu ispat ettiysek, aynı şekilde şimdi de bu 10 vilayetimizde hiç endişe olmasın süratle vatandaşlarımız inşallah konutlarına sahip olacaklardır. Hiçbir vatandaşımız inşallah barınaksız, konutsuz kalmayacak, bunları da çözeceğiz.”

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/142874/cumhurbaskani-erdogan-kilis-te-deprem-bolgesinde-incelemelerde-bulundu

 

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.