Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma anlayışıyla hareket ediyoruz”

“Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma anlayışıyla hareket ediyoruz”
REKLAM ALANI
08.08.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

 

“Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma anlayışıyla hareket ediyoruz”
08.08.2022

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

 

 

 

“Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma anlayışıyla hareket ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirme anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen 13. Büyükelçiler Konferansı’na katılarak, bir konuşma yaptı.

Büyükelçiler Konferansı’nın ve yapılacak istişarelerin ülke, millet ve hariciye teşkilatı için hayırlara vesile olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dışişleri Bakanımın şahsında Konferansın icrasında emeği geçen, değerli fikirleriyle programa katkı sunan herkesi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

İlk kez 2008 yılında düzenlenen Büyükelçiler Konferansı’nın öneminin, aradan geçen 14 yıllık süre zarfında çok daha iyi anlaşıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her yıl küresel diplomasinin fotoğrafının çekildiği konferans vesilesiyle, hem geçmiş yılın muhasebesini yapıyor, hem de ülkemizin tehditler ve fırsatlar karşısında daha hazırlıklı olmasını sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Büyükelçilerimizin kendi aralarında tecrübe ve bilgi paylaşımına imkân veren, devletimizin diğer kurumlarıyla koordinasyonunu artıran konferansın, idari yapımızda önemli bir ihtiyacı giderdiğini görüyoruz. ‘2023 ve Ötesinde Akil ve Müşfik Türk Diplomasisi’ temasıyla gerçekleştirilen 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nın da, daha öncekiler gibi verimli, ufuk açıcı tartışmalara zemin teşkil edeceğini düşünüyorum. Bilhassa bölgemizde ve küresel ölçekte yaşanan kritik gelişmeler dikkate alındığında, samimi ve içerikli fikir teatisine olan ihtiyacımız ortadadır.”

“MİLLETİMİZİN DESTEĞİ VE YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KARARLI MÜCADELE SAYESİNDE TÜM SALDIRILARI BOŞA ÇIKARDIK”

“27 Nisan bildirisinden 7 Şubat MİT krizine, 17-25 Aralık girişiminden 252 vatan evladını şehit verdiğimiz 15 Temmuz kanlı darbe teşebbüsüne kadar devletin içine çöreklenmiş yapıların hedefi hâline geldik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin güçlü desteği ve demokratik zeminde yürüttükleri kararlı mücadele sayesinde, tüm saldırıları boşa çıkardıklarını ifade etti.

Devletine ve milletine bağlı vatanperver bürokratların da çabalarıyla ülkeye tarihî önemde eserler, hizmetler, yatırımlar kazandırdıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçerek, Türkiye’ye ekonomik, siyasi ve diplomatik olarak bedel ödeten vesayetçi yaklaşımları tamamen rafa kaldırdık” dedi.

“TÜRKİYE, SON ASRIN EN BÜYÜK SAĞLIK KRİZİNİ BAŞARIYLA YÖNETEN BİRKAÇ ÜLKEDEN BİRİ OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karar alma süreçlerini hızlandıran, yönetimde çift başlılığa son veren bu sistemin avantajlarını, bilhassa salgın döneminde bizzat müşahede ettik. Türkiye, son asrın en büyük sağlık krizini başarıyla yöneten birkaç ülkeden biri oldu. Kendi insanımıza sahip çıktığımız gibi bizden talepte bulunan 161 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa destek gönderdik. Gerek vatandaşlarımızın diğer ülkelerden tahliyesi, gerekse yardımların ulaştırılması noktasında fedakârca çalışan, milletimizin yüzünü ağartan siz büyükelçilerimizi, bir kez daha can-ı gönülden tebrik ediyorum. Burada yakaladığımız başarıyı, bölgemizde gerilimlerin azaltılması ve barışın tesisi yolunda da sergilemenin gayretindeyiz.”

“Çevremizde barış ve iş birliği kuşağı oluşturma, iyi komşuluk ilişkilerini geliştirme anlayışıyla hareket ediyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaşadığımız acı tecrübeler bize savaşın kazananının, adil bir barışın da kaybedeninin olmayacağını göstermiştir. Çocukların daha ömürlerinin baharındayken can verdiği bir ortamda, kimsenin kendini güvende hissedemeyeceği açıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Tüm Haberler

kaynak:https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/138954/-cevremizde-baris-ve-is-birligi-kusagi-olusturma-anlayisiyla-hareket-ediyoruz-

 

 

 

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI