Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖR İLE MÜCADELEDE İŞİ SIKI TUTUYOR

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖR İLE MÜCADELEDE İŞİ SIKI TUTUYOR
REKLAM ALANI
07.01.2022
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR VEKTÖR İLE MÜCADELEDE İŞİ SIKI TUTUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, vektörle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını yaz döneminde olduğu gibi kış aylarında aralıksız sürdürüyor.

 

Yaz aylarında yaşanabilecek olumsuzlukların önüne kış aylarında yapılacak çalışmalarla geçmeyi planlayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalar kapsamında mağaralar bölgesinden 2 yıllık süreçte yaklaşık olarak 60 Bin Ton atık gübreden arındırdı.

Ekipler, merkez ilçelerde bulunan Dedeosman, Topdağı, Ekber ve Şıh Maksut Mağaralar Bölgesi ile Hayvan Pazarı Bölgesi’nde besicilikten kaynaklı oluşan sivrisinek, karasinek ve larvalarla mücadele için hijyen, ilaçlama ile kireçleme uygulamasını titizlikle sürdürüyor.

Mağaralar ve Besicilik yapılan bölgelerde atık gübrenin taşınmasıyla karasinek ilacında yılda bin 500 litre Lavrasit ilacında ise yıllık yaklaşık 3 Bin Litre tasarruf sağlanıyor.

GÜBRELER YEŞİL ALANLARDA KULLANILIYOR

Haşere ile mücadelede kapsamında; sinek, sivrisinek ve karasinek gibi vektörlerin larvalarını kurutmak için çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi merkez ilçelerde bulunan besicilik yapılan alanlarda temizlik uygulamalarına devam ediyor.

Mağaralardan toplanan atık gübreler gerekli işlemlerden geçirildikten sonra Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı fidanlık, park ve şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yeşil alanlarında kullanılıyor.

 

REKLAM ALANI