Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Bakan Kurum 8. Konya Bilim Festivali’ne Katıldı

Bakan Kurum 8. Konya Bilim Festivali’ne Katıldı
REKLAM ALANI
11.10.2021
A+
A-

Bakan Kurum 8. Konya Bilim Festivali’ne Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Bilim Merkezi’nde yoğun katılımla devam eden 8. Konya Bilim Festivali’ni ziyaret ederek, çocuklarla ve gençlerle bir araya geldi. 2023’ün ve 2053’ün Konya’sı için her alanda yapılması gerekenleri yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum, “Gençlerimiz bu teknoloji ve bilim merkezlerinde çok daha iyilerini, güzellerini yapacak.” dedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Konya Bilim Festivali, bilim meraklılarının yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk bilim merkezi olan Konya Bilim Merkezi’nde 8’inci kez kapılarını açan Konya Bilim Festivali’ni ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile beraber festival alanındaki stantları gezen Bakan Kurum, çocuklarla ve gençlerle de yakından ilgilenerek, festivale katılan vatandaşları selamladı.

BAŞKAN ALTAY’A TEŞEKKÜR ETTİ

Festivali düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür eden Bakan Kurum, “Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde tüm Türkiye’mizde bu festivalleri düzenleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a da teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de 20 yıldır bu ülkeyi her alanda lider yapan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ediyoruz.” dedi.

KONYA, ÜLKEMİZİN EN KIYMETLİ ŞEHİRLERİNDEN

Bakan Kurum, “2023’ün ve 2053’ün Türkiye’si için, geleceğimizi emanet edeceğimiz bu güzel yavrularımız için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Hz. Mevlana ‘Gez dünyayı, gör Konya’yı’ demiş. Aslında burada Konya’nın ilmini, irfanını, kültürünü, sanatını görün diye demiş. O anlamda Konya, Selçuklu başkenti, ülkemizin en kıymetli, en değerli şehirlerinden biri. Bu memleketin evladı olmaktan gururluyuz ve Allah nasip etti biz de memleketimize, hemşehrilerimize, Konya’mıza hizmet ediyoruz.” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ ÇOK DAHA İYİLERİNİ YAPACAK

2023’ün ve 2053’ün Konya’sı için her alanda yapılması gerekenleri yaptıklarını kaydeden Bakan Kurum şöyle devam etti: “İklim değişikliğiyle mücadele ediyoruz. Sanayimizi, tarımımızı, turizmimizi geliştiriyoruz ve geliştirmeye devam edeceğiz. Akıllı şehirler kuruyoruz artık. İnsansız hava araçları yapıyoruz. Helikopterlerimiz, İHA’larımız, SİHA’larımız yapılıyor ve dünyaya ihraç ediliyor. İnşallah işte bu gençlerimiz bu teknoloji ve bilim merkezlerinde çok daha iyilerini, güzellerini yapacak ve sadece Türkiye için değil, tüm dünyada bizi bekleyen, umut ışığı bekleyen, yardım eli bekleyen mazlumlara ulaşacak. O yüzden Konya, sadece kendini ilgilendirmiyor. Türkiye sadece kendini ilgilendirmiyor. Tüm dünyaya inşallah yardım elimizi uzattık, uzatmaya da devam edeceğiz. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’nın her projesinde destek olarak kendilerini yalnız bırakmayan Bakan Kurum’a teşekkür etti. Konya Bilim Festivali’nin Pazar günü 18.00’e kadar devam edeceğini hatırlatan Başkan Altay, tüm Konyalıları festivale davet etti.

Kaynak:https://www.konya.bel.tr/haberayrinti.php?haberID=8173

REKLAM ALANI