Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!
REKLAM ALANI
29.09.2021
A+
A-

ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER ALMANYA’NIN BİR GÖÇ ÜLKESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ!

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Almanya ile Türkiye arasında 1961’de imzalanan İş Göçü anlaşmasının 60’ıncı yıl dönümü nedeniyle Bochum’da amatör ligde mücadele eden Türkiyemspor kulübünü ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamada Steinmeier, “Almanya bir göç ülkesidir” dedi.

İlk nesil Türklerin 60 yıl önce Almanya’da birkaç yıl çalışıp geri dönmek için geldiğini hatırlatan Steinmeier, “Artık bu ülkenin parçasısınız. Almanya’da dördüncü ve beşinci kuşak göçmenlerin çocukları çok sayıda başarıya imza atıyor. Sizler bu ülkeyi değiştirdiniz” diye konuştu.

SERGİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Steinmeier, Türkiyemspor’un 1989’da kurulduğunu, o günden beri sadece spor faaliyeti yürütmediğini, toplumsal uyumda birçok başarılı proje gerçekleştirdiğini kaydetti. Ziyarette kulübün yönetim kurulu üyeleri ve sporcuları ile sohbet eden Steinmeier’e, kendi isminin yazılı olduğu Türkiyemspor forması hediye edildi.

Steinmeier’e ayrıca ziyarette Türk baklavası ve Rize çayı ikram edildi. Almanya Cumhurbaşkanı, daha sonra Essen’de fotoğraf sanatçısı Ergun Çağatay’ın “Misafir İçiler” isimli fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI