Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Millî Savunma Bakanlığında “Şehitleri Anma Günü Programı” Düzenlendi

Millî Savunma Bakanlığında “Şehitleri Anma Günü Programı” Düzenlendi
REKLAM ALANI
18.03.2022
A+
A-

 

Millî Savunma Bakanlığında “Şehitleri Anma Günü Programı” Düzenlendi

Haberin Fotoğrafları
27.jpg
28.jpg
29.jpg
2.jpg
3.jpg
5.jpg
06.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
019.jpg
19.jpg
20.jpg
21 (1).jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
2.jpg
3.jpg
5.jpg
Millî Savunma Bakanlığı Atatürk Kültür Sitesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yılı dolayısıyla şehit ailelerinin de katıldığı “Şehitleri Anma Günü Programı” düzenlendi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar törene beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu, Alpaslan Kavaklıoğlu, Muhsin Dere ve Şuay Alpay ile katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Akar; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlarının, Kovid-19 testleri pozitif çıktığı için programa katılamadıklarını söyledi. Şehitleri rahmet ve minnetle anan, gazilere şükranlarını sunan Bakan Akar, şehit ve gazilerin aileleri ile milletimizin Berat Kandili’ni kutladı.

Bakan Akar, Mehmetçiğin yedi düvel karşısında yazdığı kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünü tebrik ederek “Her ne kadar bir deniz zaferi olarak adlandırılsa da burada 24 Nisan 1915’ten 9 Ocak 1916’ya kadar 8 ayı aşkın süre devam eden kara savaşlarını da unutmamak gerekir. Atatürk’ün emir ve komutasındaki Anafartalar’ı da unutmamak gerekir. Bu zafer, Osmanlı coğrafyasının her bir köşesinden gelen kahramanlarımızın fedakârlıklarıyla ordu ve milletin omuz omuza, topyekûn mücadelesiyle ve millî birlik ruhuyla elde edilmiştir.” dedi.

Bu mücadelede “yenilmez” denilen donanma ve orduların yenildiğine ve Dünya Savaşı’nın seyrinin değiştiğine işaret eden Bakan Akar, “Vatanımızı sömürgeleştirmek, milletimizi esarete mahkûm etmek ve tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı onların ortaya koyduğu bu mücadele ruhu, dün olduğu gibi bugün de varoluş şartımızdır. Bu anlayışla bizler de vatanımıza, milletimize ve değerlerimize yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı ciddiyetle, samimiyetle, inançla, imanla, azim ve kararlılıkla mücadelemize devam etmekteyiz.” diye konuştu.

33 BİN 889 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; FETÖ, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yurt içi ve sınır ötesinde mücadelelerini artan bir şiddet ve tempoda sürdürdüklerini vurgulayarak “Bu kapsamda 24 Temmuz 2015’ten itibaren yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen harekâtlarda bugüne kadar toplam 33 bin 889 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.” ifadesini kullandı. Bakan Akar, PKK/PYD-YPG terör örgütüne karşı sürdürülen kararlı mücadele neticesinde terör örgütünde çöküşün hızlandığını, örgütün elebaşları tarafından da dağılma ve çöküşün açıkça ifade edildiğini dile getirdi.

Yarın Zeytin Dalı Harekâtı’nın da yıl dönümü olduğunu hatırlatan Bakan Akar, başarıyla sonuçlanan bu harekâtta şehit olanları da rahmetle andı ve gazilere şükranlarını sundu.

Bakan Akar, terörle mücadelenin yanı sıra Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak için faaliyetlerin azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek bu çerçevede Yunanistan ile sorunların uluslararası hukuka uygun olarak barışçıl yöntemler ve iyi komşuluk ilişkileri içinde çözülebileceğine inandıklarını söyledi.

Dost ve kardeş ülkelerin yanında yer almaya da devam ettiklerini aktaran Bakan Akar, “Bu kapsamda Azerbaycan ve Libya’da askerî eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Azerbaycan ve Libya’nın yanı sıra eş zamanlı olarak NATO, Birlemiş Milletler, Avrupa Birliği ve AGİT görevleri ile ikili ilişkiler kapsamında Katar’da, Somali’de, Kosova’da, Bosna Hersek’te ve daha birçok coğrafyada tarihimize, kültürümüze ve atalarımıza yaraşır şekilde bölge ve dünya barışına da önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz.” dedi.

HER İKİ TARAFLA TEMASLARIMIZI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYORUZ

Karadeniz’de de barış ve istikrarın hâkim olmasını istediklerini ve bunun için çaba gösterdiklerini anlatan Bakan Akar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ukrayna’daki gelişmeleri de yakından takip ederken her fırsatta daha fazla can kaybı yaşanmaması, huzur ve istikrar için acilen bir ateşkes ilan edilmesinin önemli olduğunu vurguluyoruz. Bu arada Ukrayna’daki vatandaşlarımızın ve tüm sivillerin bölgeden özellikle Mariupol’den güvenli şekilde tahliyesi için de her iki tarafla temaslarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bölgemizde barış ve istikrarın tesisi için Montrö’nün ülkemize verdiği yetkilerin kullanılması da dâhil, üzerimize düşen her türlü gayreti bugüne kadar gösterdik. Gayretlerimiz, bundan sonra da devam edecek. Temennimiz, bölgede bir an önce sağduyunun hâkim olması ve ateşkesin sağlanmasıdır.”

SAVUNMA SANAYİMİZDEKİ YERLİLİK VE MİLLÎLİK ORANI YÜZDE 80’LERE ULAŞTI

Yaşananların etkin, caydırıcı ve saygın bir ordu için yerli ve millî savunma sanayisinin vazgeçilmez olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Bakan Akar şöyle devam etti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği, destek ve teşvikleriyle savunma sanayimizdeki yerlilik ve millîlik oranı yüzde 80’lere ulaşmıştır. Ancak bundan sonraki çalışmalarımızın daha çetin olacağının da bilincindeyiz. Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken artık millî piyade tüfeklerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı, çok namlulu roket atarlarımızı, fırtına obüslerimizi, İHA, SİHA, TİHA’larımızı, ATAK helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve savaş gemilerimizi tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Artık geçmişle mukayese edilemeyecek bir noktaya gelen Türk savunma sanayisi, elde ettiği birikimle millî muharip uçağımızı ve hava savunma sistemimizi de üretmek için çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.”

15 TEMMUZ’DAN İTİBAREN 24 BİN 373 KİŞİ İHRAÇ EDİLDİ

Bakan Akar, FETÖ ile mücadeleye de aralıksız devam edildiğini söyleyerek “15 Temmuz’dan itibaren 24 bin 373 kişi ihraç edilmiş olup yeni bilgi, belge ve veriler ışığında gerekli işlemler yapılmaktadır. FETÖ’den temizlendikçe güçlendiğimizin en açık göstergesi art arda gerçekleştirdiğimiz başarılı operasyonlar ve sayısı giderek artan büyük tatbikatlardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Türk ordusunun bugüne kadar elde ettiği tüm başarılarda en büyük payın, şehitler ve gazilere ait olduğunun altını çizen Bakan Akar şunları kaydetti:

“Onların kahramanlık ve fedakârlıkları asla unutulmayacak, nesiller boyu minnet ve şükranla anılacaktır. Asil milletimiz şehitlerine, kahraman gazilerine ve siz değerli ailelerine daima minnettardır. Biz büyük bir aile olarak sizlerle kederde ve kıvançta bir ve beraberiz. Ancak ne yaparsak yapalım fedakârlıklarınıza olan borcumuzu ödeyemeyeceğimizin de farkındayız. Biliniz ki aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin tek damla kanını bugüne kadar yerde bırakmadık, bundan sonra da bırakmayacağız; sevdiklerinin, sizlerin gözyaşlarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz. Sizlerin bizlere olan güveni, desteği ve duasıyla inşallah aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur.”

MİLLETİMİZ ŞEHİTLERİN ÖZVERİLERİNİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAKTIR

Şehit Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan’ın babası Mustafa Ertan da programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şehitleri rahmet ve minnetle andı.

Türk milletinin canından aziz bildiği vatanı ve bayrağını korumak için gösterdiği fedakârlığa tüm dünyanın şahit olduğunu ifade eden Şehit babası Mustafa Ertan şunları söyledi:

“Oğlum şehit Astsubay Üstçavuş Erdem Ertan görevli bulunduğu Hakkâri Yüksekova’da büyük Türk milletinin huzurunu bozmak isteyen hain, kalleş bölücü terör örgütünün 10 Kasım 2015’te gerçekleştirdiği silahlı saldırıda şehit olmuştur. Şehitlerimizin yokluğuna hiçbir zaman alışamasak da tüm sevenlerin kalbi onların özlemi ve hasretiyle tutuşsa da oğlumun ve tüm şehitlerimizin Allah katında ulaştıkları makamlarını düşündükçe içimizi kaplayan huzur ve gurur bizleri ayakta ve güçlü tutmaktadır. Milletimiz şehitlerin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, vatan sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.”

Mustafa Ertan, şehit aileleri olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğini her zaman hissettiklerini dile getirerek Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri özlem ve minnetle andı, gazilere sağlık ve esenlik diledi.

MSB

kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/1732022-45137

 

 

REKLAM ALANI